Ekarps gård

Ekarps gård ligger 7 km nordost om Skurup på Romeleåsens sydsluttning. Gården har varit i familjen Perssons ägo sedan 1931 då Otto Persson, f. 1890, köpte den. Arealen var då 12 hektar. Boningshuset blev uppfört 1864.

Ottos son Börje, f. 1929, en av Y-TE:s grundare, var uppväxt på gården. Dock såldes den 1960 till en utomstående köpare eftersom varken Börje eller hans bror var intresserade av att ta över.

Börje saknade mer och mer Skåne och framförallt sitt föräldrahem. Efter 15 år i Halland kom läget och Börje slog till och köpte föräldrahemmet 1976 samt ytterligare två mindre gårdar. Detta var nödvändigt för att överhuvudtaget få förvärvstillstånd. Arealen är nu 35 hektar.

Börje och hustrun Wera blev månskensbönder och drev företag som huvudnäring. 1983 arrenderade Wera och Börje ut gården till sonen Mats-Otto, f. 1960 som var mycket intresserad av lantbruk och framförallt växtodling. Mats-Otto utbildade sig inom lantbruk och arrenderade ytterligare en gård.

1999 överläts gården till Mats-Otto som samma år fick möjlighet att köpa en granngård om 16 hektar. År 2009 blev ytterligare 6 hektar inköpta och totalt omfattar gården nu 57 hektar åker.

Vi har en underbar utsikt från gården och för några år sedan fick vi besök av bland annat en stork.

Vår affärsidé

Y-TE AB har funnits på marknaden i mer än 50 år. Inom Europa erbjuder vi, under egna starka varumärken, fönster, dörrar och inomgårdsutrustning till lantbruk, byggmaterialhandeln, byggindustri, hästnäringen, postorderföretag, kommuner, kyrka, landsting och arkitekter m.m.  Företaget marknadsför kvalitetsprodukter med hög leveranssäkerhet. Vi har engagerad personal med hög och unik kompetens. Vi har korta beslutsvägar vilket medför stor flexibilitet. Kunden sätts alltid i centrum.

Kontakta oss

Vill du rådfråga, beställa eller ha mer information så når du oss på nedanstående sätt.

Y-TE AB
Ekarps gård
274 92 SKURUP 

Öppettider:
Mån - fre: 08.00-16.30
Lör - sön: Stängt
 

Denna sida använder cookies. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator och denna används för att du ska uppleva sajten på bästa sätt.

 


Godsadress: Ekarp 48, 274 92 Skurup

kampanjknapp-jul2018_150x150

 

Vi stödjer Barncancerfonden för att bekämpa barncancern och hjälpa drabbade barn, ungdomar och deras familjer för att få den vård och stöd de behöver.